Επόμενη ανάρτηση στις 21 Νοεμ 2012 με τίτλο: "Το σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας του Πόλυ"
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, του Πόλυ Δεν θα ήταν δυνατό να ξεκινήσω αυτή τη στήλη με πιάτο που να μην “παίζει” σε μα...
-
Υπέροχες μαμαδίστικες συνταγές, γλυκά γεμάτα θαλπωρή, μεζεδάκια και οικογενειακά κυριακάτικα μενού, όλα επιμελημένα όμορφα, ταχτ...
-
Έχω καλέσει κόσμο στο σπίτι για να πιούμε κανένα κρασί μπροστά στο τζάκι και κινδυνεύουν να φτάσουν πριν από μένα. Στην τσάντα του σούπ...
-
- Δεν θέλω να την ξαναδώ στα μάτια μου αυτή την ¨γαριδογιουβετσάδα", την σιχαίνομαι…. - Και γω την βαρέθηκα εδώ που τα λέμε. Πο...
-
ΣΚΕΥΗ Θα σε βάλω σε κάποια έξοδα τα οποία όμως θα τα αποσβέσεις γρήγορα, αφού θα απολαμβάνεις τον σεβασμό όσων θα έχουν την τύχη να τους μα...
-
- Θα ήθελα 20 πραλίνες διαφόρων σχεδίων και γεύσεων - κοστίζουν 2$ δολάρια η κάθε μία - δεν με πειράζει, βάλτε μου 4 από αυτές με την τζαν...
19 Νοε 2012
Τα εργαλεία της "δουλειάς" (part A)
ΣΚΕΥΗ
Θα σε βάλω σε κάποια έξοδα τα οποία όμως θα τα αποσβέσεις γρήγορα, αφού θα απολαμβάνεις τον σεβασμό όσων θα έχουν την τύχη να τους μαγειρεύει ένα αυθεντικό μέλος της Food Mafia.
Κατσαρόλα για πάστα (έτσι θα αποκαλείς πλέον τα ζυμαρικά και θα παίρνεις πόντους): Θέλω να είναι ψιλόλιγνη και να χωράει γύρω στα 7.5 λίτρα νερό. Το σωστό βράσιμο, το οποίο είναι φυσικά al dente επιτυγχάνεται όταν για κάθε 100 γρ. pasta βράζουμε ένα λίτρο νερό.
Τηγάνι: Το τηγάνι σου πρέπει να είναι καλό γιατί είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά. Προτείνω ένα νέας τεχνολογίας, οικολογικό 28, άντε 30 εκατοστών.
Ατομικός τρίφτης παρμεζάνας: Φθηνό και εντυπωσιακό gadget, αναδεικνύει τα μανικετόκουμπά σου όταν τρίβεις ο ίδιος το τυρί πάνω από το πιάτο μια κυρίας. Δεν ζητάς ποτέ τριμμένη παρμεζάνα διότι χάνει την υγρασία της και τη νοστιμιά της.
Μαχαίρι: Το απόλυτο εργαλείο υπεροχής του Chef. Πρέπει να κόβει καλά και να είναι όμορφο. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να τα έχει ένα μαχαίρι που κοστίζει λιγότερο από 40 ευρώ.
Μύλος πιπεριού: Απαραίτητος σαν την πουροθήκη για κάποιον που καπνίζει πούρα. Εδώ είμαι κολλημένος και δεν το συζητάω. Ένας στιβαρός, ξύλινος μύλος της Peugot προσδίδει κύρος, αντίθετα με κάτι άλλους με μπαταρίες και λαμπάκια. Αυτά να τα βάλουν σε κανένα τρενάκι και όχι στον μύλο σου.
Πρέσα σκόρδου: Εμείς που πιστεύουμε ότι το σκόρδο κάνει καλό στην υγεία, ότι αποτελεί θεμελιώδες υλικό των μεγάλων ευρωπαικών σχολών μαγειρικής και αυξάνει τη λίμπιντο, πρέπει να έχουμε αυτό το χρήσιμο gadget, το οποίο δεν κάνει πάνω από 5 ευρώ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
κατσαρόλα για πάστα ... τσεκ
ΑπάντησηΔιαγραφήτηγάνι 28 εκ ... τσεκ
τρίφτης παρμεζάνας ... τσεκ
μαχαιρι chef (κεραμικό & με λάμα) ... τσεκ
μύλος πιπεριού ... τσεκ
πρέσα σκόρδου ... τσεκ
όλα τα'χω η Μαριωρή ... τον φερετζέ φέρτε μου.
Φιλιά
Καλά ως εδώ Conna, μην μου πεις όμως ότι φοράς και μανικετόκουμπα. Εν πάσει περιπτώσει το γεγονός ότι είσαι τουλάχιστον υποψιασμένη με το αντικείμενο πιθανότατα θα σου ανατεθεί κάποια αποστολή...
Διαγραφή